Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Pécs lesz a Modern városok program legújabb nyertese

2015. április 28. 12:28
Pécs lesz a Modern városok program legújabb nyertese

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatót tartott a Baranya megyei székhely fejlesztésével kapcsolatban.

 

Pécs lesz a Modern városok program legújabb nyertese

 

 

Az uniós források hatékony felhasználása a kormány szerint az egyik legfontosabb feladat, ugyanis a 2014-2020 közötti időszakban jelentős uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére. A megyei jogú városok kiemelt szerepet kapnak a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban. A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési céljaikra.  

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a következő 7 éves Európai Uniós ciklus területfejlesztési feladatairól egyeztet Orbán Viktor miniszterelnök is a 23 megyei jogú városban az elkövetkező hetekben. Az országjárás eredményeképpen várhatóan megállapodások születnek arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai.Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Modern városok program

Magyarország a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan elkötelezte magát egy erős gazdaságélénkítő program megvalósítása mellett. A hazánkba érkező uniós forrásokból gazdaságfejlesztésre az előző pénzügyi ciklusban csak a források 16 százaléka jutott, a mostaniban ez 60 százalékra emelkedik. Ezért is fontos a miniszterelnök személyes egyeztetése a hatékony felhasználás érdekében.

Orbán Viktor Miskolc után 2015. április 28-án Pécsre látogatott, ahol a város vezetőjével tartott tárgyalás után a Városháza dísztermében beszélt a megyeszékhelyet érintő legfontosabb fejlesztési kérdésekről. kiemelte: szinte példátlanul nagy bizalmat kapott a polgármester által vezetett csapat a legutóbbi önkormányzati választáson, ezt a kormány meg akarja hálálni, és sikeres várossá akarja tenni Pécset.

A kormány támogatja Pécsen a barna mezős beruházások alapjainak megteremtését. Emellett új területek jöhetnek létre a pécsi ipari parkban, ahol megfelelő infrastruktúra várja a betelepülő cégeket a kormányzati segítségnek köszönhetően - jelentették be. Arról is megállapodtak, hogy a következő években a kormány megépíti az M6-os és M60-as utakat az országhatárokig. Az épülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia mellett sport- és szabadidőközpont jöhet létre kormánytámogatással.  Orbán Viktor azt mondta, a kormány egyik vállalása, hogy 2018-ig hatezer új munkahely jöjjön létre a baranyai megyeszékhelyen, s megvalósuljon a városban a teljes foglalkoztatottság.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu