Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Parragh: a világ hihetetlen gyorsasággal változik

2018. February 08. 11:30
Parragh: a világ hihetetlen gyorsasággal változik

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke interjú keretében hangsúlyozta: minden ipari forradalom után robbanásszerűen változott meg a világ.

Parragh László a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös konferenciája után beszélt arról, hogy a tudást és gazdaságot össze kell kapcsolni, mivel "az egész világ ebbe az irányba megy". Hangsúlyozta, hogy egy cég csak egy magasan képzett mérnök csapattal tud a világpiacon megállni, ugyanakkor a magyar oktatási rendszer ezt jelenleg nem biztosítja.

 

Minden ipari forradalom után robbanásszerűen változott meg a világ

 

"Nem tanítunk rendesen digitális tudást és idegennyelvet, (...) össszességében még mindig a 19. századi anyagot tanulják a gyerekek" - fogalmazott. Kiemelte, hogy most is egy ipari forradalom zajlik, és a történelem igazolja, hogy hatalmasat változott a világ a gőzgép, a villamosenergia, majd a számítástechnnika megjelenése után. "Ennek sarok pontja az Ipar 4.0" - emelte ki hozzátéve, hogy azok a cégek, amelyek nem tudnak ennek megfelelni, azok elfogják veszíteni a beszállítói pozíciójukat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu