Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Parlament: fiskális paktum, dohánykereskedelem, fegyvertartás és hungarikumtörvény

2012. február 20. 05:24
Parlament: fiskális paktum, dohánykereskedelem, fegyvertartás és hungarikumtörvény
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának második hetének első napján, hétfőn  szavaz a gazdasági és monetáris unióban megvalósuló stabilitásról, koordinációról és kormányzásról szóló szerződés, vagyis a sajtóban csak európai fiskális paktum néven emlegetett dokumentum magyarországi aláírásáról.
Az Európai Tanács állam- és kormányfői idén január végén állapodtak meg a paktum tartalmáról, és a tervek szerint a tagállamok az Európai Tanács március 1-2-i ülésén alá is írják a dokumentumot. A kormány február 8-án tárgyalta meg a szerződés végeleges szövegéről szóló előterjesztést, elfogadását azonban az Országgyűlés támogatásához kötötte.

parlament

A Parlament tavaszi ülésszakának második hetének első napján, hétfőn  szavaz a fiskális paktumrólA dohánykereskedelem teljes átalakításáról szóló, Lázár János fideszes frakcióvezető által is jegyzett javaslat zárószavazása már a parlament előző heti napirendjén is szerepelt, de a nagyobbik kormánypárt akkor a döntés elhalasztását kérte. Az eredeti elképzelés szerint a dohány-kiskereskedelem joga kizárólagosan az államé lenne, a dohánytermékeket pedig csak meghatározott számú, koncessziós szerződés alapján működő trafik árulhatná.

parlament

Estébe nyúlóan tanácskozhatnak a honatyák

 


A képviselők ezt követően, várhatóan már az esti órákban kezdhetik el a fegyvertartás szabályain lazító kormánypárti javaslat tárgyalását. Az első ülésnap további részében a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvényjavaslatról kezdődik vita, de folytatódik az új hulladéktörvény tárgyalása is.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu