Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.22. - szerda, Benedek napja van.

Belföldi hírek

Pár nap és élesben indul az online számlázás

2018. június 25. 13:30
Pár nap és élesben indul az online számlázás

Július elsején debütál az online számla, melynek tesztfelületése június 22-ig több mitn kétmillió számla érkezett. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utolsó héten minden lehetséges eszközzel segíti a zökkenőmentes átállást.

A számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötése tehermentesíti a vállalkozásokat, az államkassza bevételét is növeli. A tesztfelületre, illetve a regisztrációs felületre érkezett adatokból az már most kiolvasható, hogy javult az adómorál, a jogkövetési hajlandóság. A tesztfelületre érkező kétmillió számla mellett, a június 18-án megnyitott regisztrációs felületen már 55 ezer felhasználó regisztrált. A számlázó programot használó vállalkozóknak mindössze ellenőrizniük kell azt, hogy az általuk használt program képes lesz-e július 1-jétől az online adattovábbításra.

 

Július elsején debütál az online számla, amely tehermentesíti a vállalkozásokat, az államkassza bevételét pedig növeli

A vállalkozóknak ellenőrizniük kell, hogy az általuk használt program képes lesz-e július 1-jétől az online adattovábbításra

 

Ezen túl már csak egy technikai jellegű lépés van hátra: a kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell a NAV Online Számla felületén annak a vállalkozónak, aki - akár számlázó programmal, akár számlatömbből - belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki. A regisztrációt az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig kell elvégezni, vagyis július elseje után is lehet. A NAV nemcsak a fejlesztőknek, a vállalkozásoknak nyújt szakértői, informatikai, illetve technikai segítséget, hanem kifejlesztett egy ingyenesen használható online-számla programot. Tekintettel arra, hogy a kézi számlák adatait is továbbítani kell, célszerű az érintetteknek megfontolni az átállást a számlatömbökről az adóhivatal ingyenes számlázó programjának a használatára.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu