Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.27. - hétfő, Emánuel napja van.

Belföldi hírek

Panel II. program állami támogatással az energiatakarékosabb otthonokért

2013. november 27. 10:36
Panel II. program állami támogatással az energiatakarékosabb otthonokért
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt három évben elvégzett beruházások révén 215 ezer család otthona vált energiatakarékosabbá, ezzel is csökkentve a háztartások rezsiterheit.


Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2013. november 26-án, Győrött


Erről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter számolt be Győrött. Bejelentette azt is, hogy a kormány előteremtette a Panel II. program lezárásának fedezetét, így közel 8 ezer lakás felújítása kezdődhet meg országszerte.  Országosan 140 lakóközösség mintegy 8000 lakását újítják fel. Az állami támogatásból mások mellett miskolci, tiszaújvárosi és veszprémi lakóközösségek is részesülnek.

panel program


Panel II. program állami támogatással az energiatakarékosabb otthonokértAz intézkedés 9 milliárd forintot is meghaladó összegű megrendeléseket hozhat az építőipari kis- és középvállalkozásoknak. Németh Lászlóné kiemelte, hogy a környezetterhelést mérséklő energetikai korszerűsítések évente mintegy 100 ezer tonnával fogják vissza a széndioxid-kibocsátást.  Horváth Attila Imre fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkár megerősítette, hogy az új beruházások nemcsak a családokat támogatják, hanem a hazai energia-megtakarítási célok elérését is segítik.


-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu