Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Pályázatot írnak ki az ötszázalékos elvárt emelés támogatására

2012. January 11. 10:55
Pályázatot írnak ki az ötszázalékos elvárt emelés támogatására
Újabb bérkompenzációs keretet hoznának létre - nyilatkozta Czomba Sándor, az Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Napi Gazdaságban.

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium erre vonatkozó javaslatait a legközelebbi ülésén tárgyalja a kormányAz újabb bérkompenzációs program a vállalkozásoknak szól azért, hogy hozzáférjenek állami támogatáshoz, és részt vehessen közbeszerzéseken. Az elbocsátások megelőzésére kidolgoznának egy pályázati konstrukciót, amelyen az ötszázalékos elvárt emelésből két-három százalékot lehetne támogatásként elnyerni.  A számítások szerint erre 20 milliárd forintot kellene elkülöníteni, s így 450-700 ezer dolgozó keresetéhez lehetne hozzájárulni.

Czomba Sándor

Újabb bérkompenzációs keretet hoznának létre - mondta Czomba Sándor, az Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkáraAz államtitkár elmondta: emellett várhatóan mintegy 64 milliárd forint lesz a közszférában a nettó keresetek megőrzéséhez adott támogatás éves szinten. A várakozások szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium erre vonatkozó javaslatát a legközelebbi ülésén tárgyalja a kormány.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu