Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

Pályázat nyílik a női foglalkoztatás erősítésére

2017. March 08. 13:00
Pályázat nyílik a női foglalkoztatás erősítésére

Novák Katalin, család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár bejelentette, hogy a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében kilencmilliárd forintos pályázat indul Nők a családban és a munkahelyen címmel.

Novák Katalin elmondta, hogy a pályázaton olyan projekteket támogatnak, amelyek amelyek hozzájárulnak a nők rugalmas foglalkoztatásához, valamint a munka és a magánélet összehangolásához. Emellett országszerte létrehoznak olyan központokat, amelyekben a család és a munka összeegyeztetéséhez kaphatnak segítséget az érdeklődők.

 

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében kilencmilliárd forintos pályázat indul

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében kilencmilliárd forintos pályázat indul

 

A pályázaton önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek vehetnek részt konzorciumi formában, az elnyerhető támogatás összege 150 és 200 millió forint között van. Az államtitkár szerint a női foglalkoztatás jelenleg "csúcson" van, ugyanakkor a rugalmas foglalkoztatás terén, valamint a 3-6 év közötti gyereket nevelők körében még van kihasználatlan erőforrás. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a nőknek azért van szükségük többlettámogatásra, mert  többletkihívásokkal kell szembenézniük, ha a gyermek születése után is szeretnének helyt állni a munkaerőpiacon. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu