Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Pályázat agrár-környezetgazdálkodási támogatásra

2016. November 08. 16:23
Pályázat agrár-környezetgazdálkodási támogatásra

December 2-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Miniszterelnökség által meghirdetett új agrár-környezetgazdálkodási programra; a 40 milliárd forint keretösszegű forrásra szőlő- és gyümölcsültetvényesek, illetve szántóföldön gazdálkodók pályázhatnak.

Az elbírálás során az ültetvények esetében előnyt élveznek az eróziós, az aszályérzékeny, illetve a kedvezőtlen adottságú területek, a szántóföldön gazdálkodók közül pedig az állatállománnyal rendelkezők. A Miniszterelnökség a vidékfejlesztési program keretében tavaly hirdetette meg az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés elnevezésű programot. Ehhez 9500 gazdálkodó csatlakozott, mintegy 441 ezer hektáros területtel, összességében mintegy 190 milliárd forint értéket képviselve.

 

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2016. november 2. és december 2. között van lehetőség, kizárólag elektronikus úton, az MVH weboldalán. A pályázni szándékozókat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által megjelentetett AKG-, illetve Területmérési kézikönyv is segíti. Emellett a gazdálkodók a támogatási kérelmek benyújtásához a NAK falugazdászainak segítségét is igénybe vehetik.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu