Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Pályaorientációs hetet szervez a NAK

2018. July 09. 12:51
Pályaorientációs hetet szervez a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályaorientációs hetet szervez általános iskolásoknak, a mezőgazdasági programokkal a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket szeretnék népszerűsíteni.

A NAK képzési igazgatósága a kamara Bács-Kiskun megyei szervezetével, illetve a kiskunfélegyházi mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolával közösen július 16-20. között első alkalommal rendezi meg a szakmák élményalapú megismerését előtérbe helyező pályaorientációs hetet Kiskunfélegyházán. A Szakmakóstoló elnevezésű, újszerű kezdeményezés keretében a szakképző iskolán kívül a programba a duális képzésben részt vevő gazdálkodókat is bevonják.

 

Pályaorientációs hetet szervez a NAK

Szakmai tevékenységekkel ismerkedhetnek meg az 5-6-7. osztályos általános iskolai tanulók 

 

A szakmai napokon az 5-6-7. osztályos általános iskolai tanulók számára lehetőség nyílik a szakképző iskolában és a tangazdaságban, valamint a gazdálkodóknál bekapcsolódni a munkafolyamatokba, és a gyakorlatban is megismerkedhetnek a szakmai tevékenységekkel. A pályaorientációs hét során sok érdekes, a szakképesítések megismerését segítő program várja a résztvevőket, egyebek mellett a termőföld és a lófajták megismerése, lesz kalácsfonás, leszedett gyümölcs lekvárként vagy befőttként való eltétele, termékek kóstolása.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu