Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Palkovics: zökkenőmentesen indult a tankerületi központok működése

2017. január 10. 14:41
Palkovics: zökkenőmentesen indult a tankerületi központok működése

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkáraa köznevelési kerekasztal ülése utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy zökkenőmentesen indult az év, az 58 tankerületi központ működése rendben megkezdődött, az önkormányzati iskolák átvétele lezárult.

Az államtitkár elmondta, hogy január elsejétől az oktatást segítő kollégáknak átlagosan tíz százalékkal nőtt a jövedelmük, ebből hét százalékot automatikusan kaptak meg, három százalékot pedig az intézményvezető döntése alapján. Sipos Imre köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy több javaslatot is tettek a kerekasztal ülésén, így az első félév munkatervére, ami alapján többek között foglalkoznak majd a pedagógusok továbbképzési rendszerének átalakításával, a digitális oktatás stratégiájával.

 

Sipos Imre államtitkár-helyettes, Palkovics László, az Emmi oktatásért felelős államtitkára és Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos

Sipos Imre államtitkár-helyettes, Palkovics László, az Emmi oktatásért felelős államtitkára és Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos tartott közös sajtótájékoztatót

 

Javaslat született még egy az intézményvezetők munkájára fókuszáló vezetői munkacsoport létrehozására is. Solti Péter lett a Klebelsberg Központ új elnöke, az oktatási államtitkár elmondta, hogy olyan szakembert kerestek, akinek van intézményirányítási tapasztalata és menedzser-szemlélettel rendelkezik. Solti Péter hangoztatta, fontos, hogy stabilitás alakuljon ki a köznevelés irányításában, és hogy a döntési pontok, a felelősség és a hatáskörök egyértelműbbek legyenek és közelebb kerüljenek az iskolákhoz. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu