Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Palkovics: több műszaki és informatikai szakemberre lenne szükség

2016. June 15. 12:54
Palkovics: több műszaki és informatikai szakemberre lenne szükség

Az oktatásért felelős államtitkár szerint fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre. 

A cél, hogy olyan oktatási rendszer jöjjön létre, amely a növekvő kihívásokra tud válaszolni, illetve ,hogy a diákok a megszerzett tudást alkalmazni is tudják. Az államtitkár szerint kiemelten fontos a természettudomány alkalmazása a jövő járműipari fejlődése szempontjából. Egyre nő a diplomás munkaerő iránti kereslet, főleg műszaki, természettudományos vagy informatikai szakemberekből van kevés. Az egyetemi kutatás finanszírozása sincs jó helyzetben, a cél, hogy az állami költségvetési támogatásnak 10 százaléka legyen az alapkutatások támogatása.

 

informatika

Több informatikusra lenne szükség

 

Az idei jelentkezési adatokat elemezve megállapították, hogy nőtt a felsőoktatásba vetett bizalom, de műszaki-informatika területen igazán pozitív előrelépést nem sikerült egyelőre elérni. Jelenleg a hallgatók mintegy 25 százaléka végez műszaki, informatikai vagy természettudományos területen, ez nem elégíti ki a gazdaság igényeit - értékelte Palkovics László.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu