Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Palkovics szerint már látszanak az oktatás átalakításának eredményei

2017. March 25. 07:00
Palkovics szerint már látszanak az oktatás átalakításának eredményei

Palkovics László, oktatási államtitkár konferenciai panelbeszélgetésen kijelentette, hogy már látszanak az új típusú tanárképzés eredményei, egyre többen jelentkeznek osztatlan képzésre, és az elmúlt időszakban nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is.

A PISA-eredményekről szólva elmondta, a romlás egy tünet, miszerint valami nem jól működött. A gond az általános iskolában és a szakképzésben kezdődik, ahol messze átlag alattiak az eredmények - közölte Palkovics László. A pedagógusok utánpótlásáról, a tanári pálya presztízséről elmondta, a tanárok idei átlagjövedelme nő, valamint folyamatos az osztatlan tanárképzésre jelentkezők száma, a köznevelésben tanítók száma mintegy ötezerrel nőtt.

 

Palkovics szerint már látszanak az oktatás átalakításának eredményei

Az egy tanulóra jutó források abszolút értékben nőttek

 

Cseresnyés Péter foglalkoztatáspolitikáért, szakképzésért felelős államtitkár beszámolt a szakképzés területén megvalósított változtatásokról is, a duális képzésben fontos szerepet szánnak a nagy cégeknek, amelyek megfelelő szakembergárdával, műhelyekkel bírnak. A duális képzésben 40-50 ezer tanulónak van jelenleg tanulói szerződése, számukat szeretnék tovább növelni.


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu