Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Palkovics: igazodni kell a változó környezethez

2016. September 06. 13:42
Palkovics: igazodni kell a változó környezethez

Az elmúlt kilenc hónapban pedagógusokkal, oktatási szakemberekkel felmérték, mit kell megváltoztatni a magyar oktatási rendszerben, hogyan akarják működtetni az iskolákat a következő időszakban, mit vár el a közösség az iskolarendszertől - mondta az oktatási államtitkár.

A nagyon gyorsan változó környezethez kell alkalmazkodni a tanítással, például mostanra már van olyan iskola, ahol mindenkinek okostelefonja van az első osztályban. Palkovics László elvárásként közölte, hogy a diákokkal meg kell szerettetni a tanulást, és el kell érni, hogy tudják alkalmazni az ismereteket a változó világban is.

 

Beer Miklós váci püspök és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár

 

Kitért arra, hogy a második világháború előtt Magyarországon az iskolák kétharmada egyházi fenntartású volt, majd 1950-re ezek száma 12-re csökkent. A rendszerváltozás óta ez a szám növekszik, jelenleg több mint 700 egyházi fenntartású iskola van hazánkban, a legnagyobb iskolafenntartó a katolikus egyház, amely 286 intézményt működtet. "A világ rendje elkezd kiegyenlítődni, és ez jól nagyon van így" - fogalmazott az államtitkár.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu