Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Palkovics: az önkormányzatoknál nincsenek megfelelő szakemberek

2016. May 03. 12:00
Palkovics: az önkormányzatoknál nincsenek megfelelő szakemberek

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pontosan biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a megfelelő működéshez szükségesek. Nem oldaná meg az oktatás problémáit, ha ismét az önkormányzatok lennének az intézményfenntartók - nyilatkozta.

Szerinte a Klik pontosan biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a megfelelő működéshez kellenek. A Klik átalakítása során 198 helyett 57 tankerületet terveznek létrehozni, amelyek önálló gazdálkodó egységek lesznek. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 103 milliárd forinttal nő majd a Klik 2017-es költségvetése.

 

A Tanítanék mozgalom március 15-i tüntetése

 

A Tanítanék mozgalom szerint "totális államosítást" terveznek a közoktatásban. Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin a Tanítanék mozgalom képviselői szerint "a miniszter, az oktatási államtitkár és a Klik vezetője a hónapok óta tartó tiltakozások hatására kénytelen-kelletlen beismertek bizonyos problémákat, de sajnos rossz, egyeztetés nélküli válaszokat adnak rájuk, "továbbtolják a túltolt biciklit"". Nyílt levelükben kitértek az új alaptantervvel és a kísérlet tankönyvekkel kapcsolatos problémáikra is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu