Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Palkovics: a magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik

2017. January 19. 13:17
Palkovics: a magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik

Palkovics László az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján, hangsúlyozta: magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik, és erre a kormány kiemelt figyelmet fordít a jövőben is. Jelezte, hogy folytatódik a felsőoktatási PPP-konstrukciók kiváltása, e célra idén mintegy 18 milliárd forintot különítettek el. 

Az oktatási államtitkár rámutatott, hogy stabilizálták a felsőoktatás pénzügyi rendszerét, folyamatosan pótolják a 2010 előtt kikerült pénzügyi forrásokat, s ennek eredményeként tavaly év végére a felsőoktatási intézmények pénzkészlete 253 milliárd forint volt, ami négyszer nagyobb, mint az eddigi legjobb évben. A tartozásállomány 2 milliárd forint alá csökkent. 

 

17. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Mondok Mihály, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem munkatársa beszélget egy napelemmel hajtott jármű mellett a 17. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon

 

Az oktatási szakkiállítást idén új helyszínen rendezik meg, mintegy 35 ezer látogatót várnak. Számos új téma szerepel a kiállítás programján, ilyen például a pénzügyi tudatosság. A szakkiállításon többek között 44 magyar felsőoktatási intézmény, 13 szakképző hely, 8 nyelviskola és 24 egyéb - informatikai, tanszer-, tankönyv-, ifjúsági - szolgáltató kínálatát ismerhetik meg a diákok.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu