Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.11. - kedd, Zsuzsanna napja van.

Belföldi hírek

Pakson nyílt meg Tolna megye első szociális boltja

2009. július 20. 12:19
Pakson nyílt meg Tolna megye első szociális boltja
Pakson nyílt meg hétfőn Tolna megye első szociális boltja, amely a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közreműködésével jött létre. Rövidesen még két bolt nyit a megyében - tájékoztatta az MTI-t Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója hétfőn.
A paksi üzlet az ötvenharmadikként regisztrált szociális bolt Magyarországon, az elsőt januárban nyitották Budapesten, Ferencvárosban. Ennek vezetője, Bertók Mária a paksi bolt nyitásakor elmondta, hogy nagyon jó tapasztalatokat szerzett, kedvező árakat tudnak biztosítani annak köszönhetően, hogy közvetítő nélkül, a termelőktől szerzik be az árut. Az átlagosnál kisebb ugyan a haszonkulcs, amit a Magosz 20 százalékban maximált, ezt azonban ellensúlyozza a nagyobb forgalom, tette hozzá.

szocialis_bolthalozat_164_20090720121717_338.jpg

Az ötvenharmadik szociális bolt Pakson nyílik (illusztráció)

Budai Gyula elmondta, hogy nagy az érdeklődés a bolthálózat iránt, fél év alatt több mint ötven üzletet nyitottak, s közel nyolcszázan jelezték, hogy csatlakoznának. Tolnában folyamatban van a szekszárdi és a dombóvári szociális bolt engedélyeztetése.

A szövetségi igazgató kifejtette, hogy van elegendő áru, főként gyümölcs és zöldség, akár több száz szociális üzlet ellátására. A Magosz - mint mondta - közvetítői szerepet játszik, összehozza a termelőket és kiskereskedőket. Meghatározzák a beszállítói és értékesítési árakat is a hálózat tagjai számára.

A Magosz az első szociális bolt létrehozásával a tagjainak szeretett volna segíteni abban, hogy megszabaduljanak az eladhatatlannak tűnő áruktól, de ma már nemcsak a szövetség tagjai a beszállítók. A boltokban, így a paksiban is, főként környékbeli termelők portékáit kínálják, és az árukészlet mindenhol más és más, függ az üzlet profiljától - közölte Budai Gyula.

(forrás: fidesz.hu - MTI)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu