Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.12. - vasárnap, Izabella napja van.

Belföldi hírek

Ősztől változik a diákmunka szabályozása

2016. május 23. 13:40
Ősztől változik a diákmunka szabályozása

Szeptember elsején lép hatályba a diákmunka új szabályozása, amely fizetett szabadságot is biztosít a diákok számára, így a nyári diákmunkák még a korábbi rendben zajlanak - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége. 

A szervezet tájékoztatása szerint a diákok tevékenységére nem a Munka törvénykönyvét, hanem a szövetkezeti törvényt kell majd alkalmazni. Az új szabályozás a legfontosabb munkajogi jellegű garanciák megtartása mellett fizetett szabadságot is biztosít majd a diákoknak. Ez azt jelenti, hogy a szerződések a diákok és az iskolaszövetkezetek között megszűnnek, és új, személyes közreműködésről szóló megállapodásokat kell kötni.

 

 

Mivel az azonnali bevezetés a diákmunkák legfontosabb időszakához, a nyárhoz ilyen közeli időpontban jelentős fennakadásokat okozhatott volna, a jogalkotó szeptember elsején lépteti hatályba a változást, és december 31-ig további négy hónapot ad az érintetteknek az átállásra az új rendszerre. A korábbi szerződések 2017. január 1-jén megszűnnek.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu