Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.09. - csütörtök, Lukrécia napja van.

Belföldi hírek

Oszkó beismerte, hogy a kormány gyenge

2009. augusztus 13. 09:46
Oszkó beismerte, hogy a kormány gyenge
A pénzügyminiszter beismerte, hogy gyenge a kormány, mert nem képes visszaszerezni a BKV-nál és az állami vállalatoknál kifizetett végkielégítéseket - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője Oszkó Péter reggeli televíziós nyilatkozatára.
A pénzügyi tárca vezetője a köztévé Nap-kelte című műsorában a végkielégítésekről azt mondta, hogy a BKV a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, így arra a kormánynak semmiféle ráhatása nincs.

"Ez nem több annál, mint egy mese, és egy kormány bevallása arról, hogy gyenge, hiszen az egész egyszerűen nem igaz, hogy a kormány nem tud fellépni egy olyan cégnél kifizetett végkielégítések esetében, amely céget a központi költségvetés évi 40 milliárd forinttal támogat" - hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfőn újságíróknak.

szijjartopeter_691_2009081393800_490.jpg

Oszkó beismerte, hogy a kormány gyenge (Szijjártó Péter)

Szijjártó szerint amikor brutális megszorításokról és végkielégítésekről szól a közélet, derül ki igazán, hogy a kormány erős-e vagy gyenge.

Egy gyenge kormány inkább megszorít, minthogy küzdjön a végkielégítések miatt, míg egy erős kormány minden létező eszközét bevetné az "arcátlan" és jogtalan kifizetések visszaszerzése érdekében - fogalmazott.

Szijjártó Péter azt mondta, a mostani MSZP-kormány ahelyett, hogy visszaszerezné a százmilliós végkielégítéseket, tétlenül nézi azokat, és az emberek életét megkeserítve inkább újabb megszorításokat határoz el.

A Fidesz kommunikációs vezetője a költségvetési egyeztetésekkel kapcsolatban úgy vélte, hogy a jövő évi büdzsé alapvetően három dologról fog szólni: "újabb megszorításokról, áremelésekről és növekvő munkanélküliségről".

Ez - mint rámutatott - az ideit is felülmúló gazdasági visszaesést és az ország növekvő lemaradását fogja eredményezni, szemben más európai országokkal, ahol a kormányok támogatják a gazdasági növekedést, ösztönzik a fogyasztást, és munkahelyeket teremtenek.

Hónig Péter sajtónyilatkozatával összefüggésben, amelyben a közlekedési miniszter a MÁV-ot és a Volánt érintő 70 milliárd forintos lefaragást magyarázta, a fideszes politikus arról beszélt, hogy "fele annyi vonat, fele annyi busz, fele annyi vasútvonal" lesz.

"Ez a brutális megszorító csomag, ami a közösségi közlekedést sújtja, azt jelenti, hogy megint a vidéki emberek járnak rosszul" - szögezte le Szijjártó Péter.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu