Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.04.19. - péntek, Emma napja van.

Belföldi hírek

Összefogás a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért

2018. október 19. 14:47
Összefogás a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért

Az Automotive nemzetközi autóipari és beszállító szakkiállításon Palkovics László a járműipar szereplőinek összefogását kezdeményezte, hogy koalíciót alkotva tekintsék át a járművek károsanyag-kibocsátására vonatkozó új európai szabályozás hatását a magyar autóiparra, és tegyenek javaslatot a célértékek megvalósíthatóságára.

Az innovációs és technológiai miniszter a környezetvédelmi tanács luxembourgi üléséről elmondta: döntés született arról, hogy 35 százalékkal csökkentsék a járművek károsanyag-kibocsátását 2030-ig. Palkovics László kiemelte, hogy Magyarország fontosnak tartja a párizsi éghajlatvédelmi megállapodás végrehajtását, ugyanakkor azaz álláspont, hogy csak 30 százalékos csökkentés az elfogadható. Elmondta, hogy az úgynevezett niche gyártók, mint a Suzuki, mentességet kaptak a csökkentés alól.

 

Palkovics László a járműipar szereplőinek összefogását kezdeményezte

 

Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület ügyvezető titkára arról beszélt, hogy az új közlekedési technológiák fejlesztése nagyban elősegíti a károsanyag-kibocsátás csökkentésését. "Gazdasági és technológiai szempontból is nagy kihívások előtt áll az autóipar, (....) a fejlesztések meghatározóak lesznek" - fogalmazott. 

 

 "Gazdasági és technológiai szempontból is nagy kihívások előtt áll az autóipar"

 

Nyírő József, a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége elnöke szerint nagy jelentősége van a járműipari munkacsoportnak, főként az ipariforradalom miatt. Hangsúlyozta, hogy az alternatív hajtású járművek terjedése segítené a károsanyag-kibocsátás mérséklését. "Jelentős változás előtt állunk, amely az autóipari beszállítókat is érinteni fogja" - mondta el hozzátéve, hogy közöttük jelentősek a kis- és középvállalkozok, melyek technológiai fejlődését, digitalizációját elő kell segíteni.

 

Nagy jelentősége van a járműipari munkacsoportnak

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu