Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Belföldi hírek

Orwelli világban élünk 1984 / 2016

Orwelli világban élünk 1984 / 2016

A nemzetközi politikai diskurzusban kialakult egy „újbeszél” nyelv, melyet George Orwell 1984-éből ismerünk - véli Kövér László, aki a Pesti Srácok internetes oldalnak adott év végi interjújában leszögezte: "ezen a nyelven a szabadság rabság, a tolerancia mérhetetlen intolerancia, a demokrácia egy nagyon is szűk kisebbség kifinomult manipulációja, az egyenjogúság pedig azt jelenti, hogy a nagyobb befolyású országok lediktálhatják a >>közös értékeket<<, megmondhatják, hogy melyik önkényuralmat kell elítélni és melyiket relativizálni".

"Az egészet pedig úgy kell elviselni, hogy közben ostobának tettetjük magunkat, utoljára a nyolcvanas évek közepén volt a közérzetem ennyire rossz" - emlékeztetett Kövér László, aki a helyzetet egyenesen abszurdnak látja: "az ember néha azt érzi, hogy nincs is remény, mert benne ülünk egy olyan csónakban, ahol körülöttünk mindenki idióta, vagy legalábbis annak tetteti magát". Majd továbbvitte a hasonlatot: "hiába kiabálunk, ordítozunk, hogy talán nem össze-vissza kéne az evezőkkel csapkodni, hanem egy irányba húzni, s talán abba az irányba kéne haladni, ahol a part látszik és nem az ellenkezőbe, úgy tűnik, ez senkit nem érdekel". A nemzetközi politikai diskurzus színvonala olyan mélyre süllyedt, hogy az embernek alig van kedve, akár egy amerikai nagykövet kijelentéseire is reagálni - mondta el kérdésre válaszolva Kövér László.


 
"A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő" - George Orwell: 1984


"Ha az őszinteséget kérik számon rajtunk, azt nem lehet úgy tenni, hogy a felelősségi körből a politikai kommunikáció feltételrendszerét meghatározó véleményformálók és megmondó emberek táborát kifelejtjük" - utalt a nagy interjúban a nemzetközi média trendjeire az Országgyűlés elnöke. Valójában a tömegdemokrácia és a tömegkommunikáció velejárója, hogy "rendkívül silány és egyszerű beszédmód alakult ki a közéletben" - fogalmazta meg álláspontját, kiegészítve azzal, hogy "tőmondatok, egyszavas üzenetek, amit lehetőség szerint sulykolni is kell". A politikai kommunikáció mai stílusától nehéz függetlenedni - véli a fideszes politikus.


Pesti Srácok / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu