Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Orvostechnológiai beruházás Gyöngyösön

2018. January 18. 12:44
Orvostechnológiai beruházás Gyöngyösön

A B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. 30,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Gyöngyösön, amivel 400 új munkahelyet teremt. A német projekt az utóbbi évek legnagyobb egyszeri beruházását hajta végre, amit a kormány 6,1 milliárd forinttal támogat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésekor elmondta: a magyar-német gazdasági kapcsolatok is dinamikusan bővülnek, tavaly 50 milliárd euróval ismét csúcsot döntött a két ország kereskedelmi forgalma. A Magyarországon működő külföldi tőke 28 százaléka német vállalatokhoz köthető, a tavaly érkezett 96 nagyberuházásból pedig 29-et német  cégek vállaltak 400 milliárd forint értékben, ezzel 6500 új munkahelyet teremtettek. A B. Braun az elmúlt több mint negyed században csaknem 60 milliárd forintnyi beruházást hozott Magyarországra, és csaknem 100 magyar fejlesztő mérnököt foglalkoztat.

 

A B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. 30,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Gyöngyösön

A B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. 30,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Gyöngyösön

 

A vállalat a Gyöngyösön előállított termékek 90 százalékát külföldön értékesíti, ami Szijjártó Péter szerint azt mutatja, hogy a német technológia és a magyar munkaerő találkozása "mindig nemzetközi piaci sikerben végződik". A B. Braun Gyöngyösön az intravénás készülékek új gyártási központját építi föl. A vállalat aktívan együttműködik a térség oktatási intézményeivel: a duális képzés mellett ösztöndíjakat is hirdet annak érdekében, hogy munkaerő-utánpótlását helyben, jól képzett magyar munkavállalókkal tudja biztosítani. Az 1991-ben alapított magyarországi leányvállalat, a B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. csaknem 1400 munkavállalót foglalkoztat.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu