Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Orvostechnikai termékeket gyártó üzemcsarnokot adtak át Esztergomban

2021. augusztus 01. 12:00
Orvostechnikai termékeket gyártó üzemcsarnokot adtak át Esztergomban

Átadták az Innomed Medical Zrt. új üzemcsarnokát Esztergomban, ahol ezentúl még nagyobb kapacitással folyhat az orvostechnikai eszközök gyártása.

Felavatták az Innomed Medical Zrt. legújabb üzemcsarnokát. Az Esztergomban létrejövő beruházás által a vállalat magyar fejlesztésű orvostechnikai berendezéseket gyárt és fejleszt tovább a jövőben. EKG-kat, defibrillátorokat és röntgen rendszereket is készítenek majd az új csarnokban.

 

Az Innomed Medical Zrt. 30 éves tapasztalattal rendelkezik az egészségiparban és már közel 110 országban vannak jelen termékeikkel. A legújabb beruházásukat az Egészségipari Támogatási Program által kivitelezték. A cég 1,3 milliárd forintot kapott a program részeseként.

 

A cég fő portfóliójába tartozik a kardiológiai eszközök, mint például a klinikai defibrillátorok, az EKG berendezések, valamint az ágymelletti vagy hordozható őrzőmonitorok gyártása. A másik fő termékcsoport, amelyre összpontosítanak, az a radiológiai eszközök gyártása. A röntgengenerátorok, a direkt digitalizáló röntgenfelvételi állomások, a képalkotó és képfeldolgozó rendszerek gyártása is megoldott az üzemben.

 

Az Innomed Zrt. esztergomi üzemcsarnoka

 

Az avatón Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke is felszólalt: "A támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használtuk fel. A beruházással felújítottuk a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztünk be."

 

A vállalat 115 munkavállalóval rendelkezik, tavalyi árbevétele pedig a 3,7 milliárd forintot is elérte.

 

Forrás: MTI/Máthé Zoltán, Innomed Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu