Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Országszerte tiltakoztak a tanárok

2016. June 12. 12:00
Országszerte tiltakoztak a tanárok

Budapest mellett több megyeszékhelyen is a szabad oktatást követelve tartottak tüntetéseket szombaton a pedagógusok. A kormány és a Fidesz úgy látja, a tanárok többsége már felismerte, hogy a tárgyalóasztalnál kell rendezni a konfliktusos kérdéseket, az MSZP álláspontja ezzel szemben az, hogy a pedagógusok csak a köztereken érvényesíthetik érdekeiket.

Budapesten a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform hirdetett "bizonyítványosztó" demonstrációt, amelynek keretében elégtelennek értékelték a kormány oktatáspolitikáját. A tüntetéshez csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. Törley Katalin, a mozgalom képviseletében úgy vélte, hogy a kormány nem tárgyalni és együttműködni akar, hanem uralkodni és harcolni. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ismét szóvá tette, hogy a köznevelési törvény módosításába nem kerültek bele azok a pontok, amelyekről hosszasan egyeztettek. 

 

Demonstráció a Várkert Bazárnál

 

Az oktatási államtitkárság a tiltakozásra reagáló közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a pedagógusok többsége a párbeszédben hisz, nem az utcai akciókban és politikai hergelésben. Kiemelték, a pedagógusok többsége mára arra is ráébredt, hogy bizonyos kormányellenes erők csak ki akarják használni őket. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a demonstráció előtt azt mondta, támogatják a megmozdulást, mert úgy gondolják, hogy Magyarországnak "csak és kizárólag az utcán és tereken kell tudnia megfogalmazni követeléseit".

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu