Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben

2011. August 23. 09:08
Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben
Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért vezették be az átmeneti tilalmat - olvasható a minisztérium közleményében.
Az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területen általános, országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el hétfőtől a vidékfejlesztési miniszter.
A tárca a kiadott közleményben hangsúlyozza, hogy korlátozás további területekre is kiterjed. A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

Az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területen általános, országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el hétfőtől  a vidékfejlesztési miniszter.

Az égő cigaretta is komoly tüzeket okozhat fotó:MTI
A tárca felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes - áll a tájékoztatóban.(T.A)
forrás: VM
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu