Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Országos önkéntes mentorhálózat épül ki kezdő vállalkozásoknak

2019. március 01. 13:00
Országos önkéntes mentorhálózat épül ki kezdő vállalkozásoknak

Az INPUT Program egyedülálló kezdeményezése keretében országos önkéntes mentorhálózat épül ki. Jelenleg 39 gyakorlott vállalkozó segíti az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó cégeket és ötletgazdákat a projektjeikhez igazodó szolgáltatással.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, szakértő kollégái, széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a közép-magyarországi régión kívüli IKT startup ökoszisztémák fejlődéséhez, innovatív vállalkozások elindítását ösztönözze, elősegítse a magyar cégek sikeres külpiaci szereplését. A programban kiépülő országos mentorhálózat tagjai önkéntes alapon végzik tevékenységüket, fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosítanak az IKT vállalkozások és ötletgazdák számára. A szigorú feltételek alapján kiválasztott mentoroknak rendszeres képzéseken kell részt venniük annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújthassanak mentoráltjaik ötleteinek megvalósításához.

 

Országos önkéntes mentorhálózat épül ki kezdő vállalkozásoknak

A mentorok szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújtanak majd mentoráltjaik ötleteinek megvalósításához

 

A jelenleg 39 főből álló mentorhálózat 15 tagja több napos szakmai képzést követően szerzett okleveles mentori elismerést. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az oklevelek átadása kapcsán kiemelte: az INPUT Program mentorai vitathatatlan elkötelezettségük mellett megfelelő szakmai tudással segíthetik az IKT vállalkozásokat és ötletgazdákat. Az INPUT Programba folyamatosan várják a mentorok és a mentorálási szolgáltatást igénylő IKT ötletgazdák jelentkezését. A mentorhálózat folyamatosan bővülni fog, a tervek szerint az idei év végéig további három turnusban kaphatnak oklevelet a résztvevők.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu