Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.24. - hétfő, Mátyás napja van.

Belföldi hírek

Országos kkv-tájékoztató rendezvénysorozat kezdődött

2020. január 31. 11:03
Országos kkv-tájékoztató rendezvénysorozat kezdődött

A kormány minden lehetséges támogatást meg kíván adni azoknak a vállalkozóknak, akik munkát biztosítanak a magyaroknak, hozzájárulnak településük és régiójuk felvirágoztatásához – mondta el György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. A kormány 2019 őszén elfogadta a KKV Stratégiát, amelynek egyik zászlóshajó projektje a nagy növekedésű magyar mikro-, kis- és középvállalkozások támogatását szolgáló Magyar Multi Program.

A nyolc állomásos szakmai rendezvénysorozat azokat a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat szólítja meg a Magyar Multi Programmal és a Budapesti Értéktőzsde kkv-knak szóló programjával, amelyek három egymást követő évben évi 20 százalékkal tudták növelni árbevételüket vagy 50 százalékkal az exportjukat. Ezek a vállalkozások 50-340 millió forint támogatásban részesülhetnek fejlesztési céljaik megvalósításához. A rendezvénysorozatot az ITM részéről Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Előadásában nemcsak a Magyar Multi Programot mutatta be, hanem a közeljövőben várható további vállalkozásfejlesztési forrásokat is, amelyekben kiemelt figyelem jut a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaváltására.

 

Országos kkv-tájékoztató rendezvénysorozat kezdődött

 

A Magyar Multi Program második körében március 5-én indul el az előminősítés és a regisztráció. A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat – diagnosztikai és fejlesztési terv készítését követően – jelentős összegű támogatásban részesülhet komplex fejlesztései megvalósításához. A jelentkezés ingyenes, a kedvezményezettek 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak. A szombathelyi fórum csupán az első állomása a rendezvénysorozatnak, amelyet további hét helyszín követ. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu