Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Országgyűlés: módosítások a jövő évi adótörvényeknél

2016. June 02. 13:04
Országgyűlés: módosítások a jövő évi adótörvényeknél

Az üzemanyag jövedéki adóját egyértelműsítő, egyes egészségügyi szolgáltatások adómentességét biztosító, az idegenforgalmi adó emelésére lehetőséget adó, valamint a cafeteria szabályait meghatározó módosításokat fogadott el a jövő évi adótörvény-javaslatokon az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

A módosításokat részben a kormány, részben a kormánypártok kezdeményezték. Várhatóan a jövő héten határoznak arról, hogy ha a kőolaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár fölé emelkedik, akkor az adó mértéke a benzin esetében literenként 120 forint legyen, ha azonban legfeljebb 50 dollár, akkor 125 forint. A gázolaj esetében a magasabb árnál 110,35 forint, míg alacsonyabbnál 120,35 forint legyen az adó. Egy módosító javaslat lehetőséget adna az önkormányzatoknak arra, hogy akár 400 forintos idegenforgalmi adót is kivethessenek vagy a szállásdíj 4,6 százalékat. 

 

kőolaj

 

Elfogadták azt a változtatást is, mely szerint az egészségügyi miniszter meghatározhatja azon egészségügyi szolgáltatások körét, amelyet a munkaadó adómentesen biztosíthat a dolgozójának. A jövőben az állami projektértékelők nem minősülnek önálló tevékenységnek a személyi jövedelemadózás szempontjából. A cafeteria-szabályok is változnak: az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente 100 ezer forintot kaphatnak készpénzben, míg a magánszféra dolgozói 350 ezer forintot is kaphatnak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu