Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Oroszország erőfeszítéseit nagyra értékeljük a válságtérségek helyzetének rendezésében

2016. February 18. 16:56
Oroszország erőfeszítéseit nagyra értékeljük a válságtérségek helyzetének rendezésében

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az államfő Moszkva melletti rezidenciáján szerdán folytatott többórás megbeszélését követően.

A magyar miniszterelnök szerint a világpolitika nagy kérdéseiben Oroszország megkerülhetetlen, és hazánk értékeli Oroszország erőfeszítéseit, amelyeket  a válságtérségek helyzetének rendezésében tesz azért, hogy "a migránsok millióinak kibocsátása megszűnjön". Magyarország felelősségvállalását az mutatja, hogy kórházat építtet és működtet Szíriában, hogy ezzel is hozzájáruljon a helyzet kezeléséhez - tette hozzá.

 
Az orosz-magyar sajtótájékoztató


A magyar migránspolitikáról szólva újságírói kérdésre válaszolva a kormányfő kiemelte: az európai biztonság romlásának hatására az európai polgárok egyre nagyobb hányada megértő, sőt támogatja a magyar álláspontot. Eszerint az ellenőrzés nélkül, tömegesen beáramló illegális bevándorlók jelensége rossz dolog Európának. Leszögezte: ezt egyes európai államok vezetői nem így látják. Emlékeztetett: nagy vita zajlik Európában arról, eldönthetik-e helyettünk, hogy "mi, magyarok kikkel akarunk együtt élni". "Nem lehet rákényszeríteni senkit arra, hogy olyanokkal éljen együtt, akikkel nem akar" - fogalmazta meg a magyar álláspontot. Orbán kiállt amellett, hogy a schengeni előírásokat - mint minden nemzetközi megállapodást, amit egy ország aláír - mindenkinek be kell tartania. Azt is kiemelte: nem csak a migráció kérdésében, de a kereszténység vonatkozásában is élesen elüt egyes európai államok vezetőinek gondolkodása. "A keresztény és nemzeti értékek a jövőben is fontos értékek lesznek" - fogalmazta meg álláspontját azokkal szemben, akik a vallásra csak mint a múlt meghaladott örökségére tekintenek.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu