Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Óriási előnyére válhat a digitalizáció bevezetése a mezőgazdaságnak

2022. január 01. 11:00
Óriási előnyére válhat a digitalizáció bevezetése a mezőgazdaságnak

Az agráriumban is egyre több olyan kihívást kell megoldani a gazdáknak, amelyet csak a digitalizáció bevezetésével lehet.

A modern kor kihívásai számos szektort ösztönöztek már eddig is arra, hogy elindítsák a nagyszabású digitális fejlesztéseket. Az agrárium számára is a digitalizáció lehet a megoldás az igények kielégítésére. A termelésnek sokszor egyszerre kell versenyképesnek, hatékonynak, illetve zöldnek is lennie, erre pedig csak a modern technológiák és a digitalizáció lehet a legjobb megoldás.

 

A gazdáknak úgy kell versenyképesen és hatékonyan termelni, hogy kevesebb műtrágyát, növényvédő szert és gázolajat használjanak fel, hogy 2050-re ez a szektor is elérje a szén-dioxid-kibocsátás semlegességet.

 

Nagy változások előtt a mezőgazdaság

 

A mezőgazdaság Magyarországon az egyik legtöbb tárgyi eszközzel rendelkező szektor, az eszközöket pedig csak a digitalizációval lehet tovább fejleszteni, mivel ez biztosítja a hosszú távú innovációt. A digitalizációs beruházások nem csak a szektor hatékonyságát képesek növelni, de az egyre szigorodó zöld elvárásoknak is eleget tesznek.

 

Ezek a fejlett technológiák nem csak az új eszközök bevezetése által tartogatnak előnyöket a gazdák és a termelők számára, hanem azzal is, hogy számos adat áll rendelkezésre, hogy hatékonyabb döntéseket hozzanak meg. Az adatalapú döntésekkel a termelés nagyot javulhat.

 

A szakemberek szerint a munkaerőhiányt a mezőgazdasági szektor is meg fogja érezni, a robottechnikai megoldások pedig tökéletes megoldást szolgálnak erre, mivel a robotokkal folyamatos műszakokban lehet dolgozni, ez pedig nagyon hatásos lehet az állattenyésztésben vagy éppen a kertészetben.

 

Forrás: Portfolio
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu