Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Óriási előny az üzletben a mesterséges intelligencia

2023. May 22. 13:20
Óriási előny az üzletben a mesterséges intelligencia

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a mesterséges intelligencia előnyeit taglalta.

Május közepén volt a Távközlési Világnap, ehhez kapcsolódóan pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetői a mesterséges intelligencia előnyeit és az abban rejlő lehetőségeket taglalták.

 

A hivatal szerint rendkívüli módon megemelkedett az adatigény a világban, köszönhetően annak, hogy egyre több online platform jön létre, illetve egyre komolyabb a globális verseny a technológiában.

 

Mindezen megnövekedett igények mellett nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a műholdas piacon is egyre nagyobb törekvéseket fontolgatnak a vállalatok.

 

Reagálni kell az adatok megnövekedésére

 

Ennek apropóján világszerte nagyon komplex hálózatok alakulnak ki, ez pedig jelentős mértékben megnöveli a hibák előfordulását, illetve ezzel egyidejűleg ezen hibák elhárításának költségeit is, hiszen új és ismeretlen dolgokról van szó.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint az említett problémákra csak a mesterséges intelligencia képes megoldást találni.

 

A vezető szakemberek szerint a hibákat már csak a jövő technológia képes hatékonyan elhárítani, így a mesterséges intelligencia fejlesztések folytatódnak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu