Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Óriási a napelemek iránti kereslet

2022. augusztus 28. 09:00
Óriási a napelemek iránti kereslet

Az elmúlt 1 hónapban nagymértékben megnőtt a napenergiás rendszerek iránti piaci kereslet a lakosság részéről.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye szerint az elmúlt 1 hónapban jelentősen megnőtt a kereslet a lakosság és a vállalatok részéről a napenergiás rendszerek iránt. Rengetegen terveznek napelemeket vagy napkollektorokat felszerelni otthonukba.

 

A tavalyi évben a szövetség szerint közel 35 ezer háztartásba igényeltek napelemes rendszert vagy napelemes erőműveket hazánkban. Idén csak az elmúlt 1 hónapban mintegy 60 ezer igénylés érkezett be a telepítő vállalatokhoz, amely hatalmas megugrást jelent.

 

Sosem volt ekkora kereslete a napelemeknek, mint most

 

Ez komoly leterheltséget okoz a szerelő vállalkozásoknak és számos projekt 2023-ra csúszhat át. A leterheltség miatti nehézségek mellett jó hír, hogy a napelemmel a környezetért is sokat tehetünk.

 

Az már látható, hogy a rengeteg igénylési kereset beadása a következő hónapban sem áll le és egyre többen állnak át a napenergiás rendszerekre, amely Magyarország klíma céljai és jövője szempontjából is biztató, hiszen a napenergiás rendszerek károsanyag kibocsátás nélkül állítják elő a szükséges energiát.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu