Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Óriásberuházást zárt le Szolnokon a Béres Gyógyszergyár Zrt.

2021. October 12. 16:07
Óriásberuházást zárt le Szolnokon a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Közel 7 milliárd forintból ruházott be Szolnokon a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Nagyvállalati beruházási támogatási programnak köszönhetően.

A Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében hajtotta végre szolnoki nagyberuházását a Béres Gyógyszergyár Zrt. Az egészségügyi nagyvállalat 6,7 milliárd forintból ruházott be a szolnoki telephelyén, ahol új gyártó részleget avattak. A beruházást több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő állami hozzájárulás is támogatta.

 

Az átadón Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett, aki elmondta, hogy 2015 óta már összesen 12 milliárd forint összegű projekt került megvalósításra a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén, amelyekhez összesen 6 milliárd forint támogatást biztosított a kormány. Magyarországon fontos egészségipari vállalatként van számontartva a vállalat, hiszen az elmúl években több 100 új munkahelyet hoztak létre, amelynek köszönhetően ma 500 alkalmazottal rendelkeznek.

 

Az átadón Varga Mihály is felszólalt 

 

A jelenlegi beruházás mintegy 70 új munkahelyet hozott létre. A beruházás célja a gyártóterület növelése volt, amelynek eredményeképpen több mint 2000 négyzetméterrel növelték a szolnoki gyártóterületet. A projekt része volt a gyártás modernizálása is, így a Béres Csepp gyártósora ezentúl robottechnológiával fog működni. Mindezek mellett a cég új laboratóriumi- és gyártó eszközöket vásárolt, valamint a raktár kapacitását is tovább növelték.

 

A Béres Gyógyszergyár Zrt. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonossal rendelkező gyógyszergyára. Kezdetben csupán egyetlen terméket, a Béres Cseppet gyártották, ma már azonban több mint 140 féle készítményt állítanak elő, amelyeket Magyarországon kívül a régió országaiban is árulnak.

 

Forrás és képek: MTI, Varga Mihály Facebook oldala, Béres Gyógyszergyár Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu