Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Óriásberuházás indul Debrecenben

2021. december 10. 12:13
Óriásberuházás indul Debrecenben

Legalább 631 új munkahelyet teremt Debrecenben egy dél-koreai vállalat 264 milliárd forintos beruházása.

Mintegy 631 új munkahelyet eredményez az a beruházás Debrecenben, amelyet a napokban jelentett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Szöulban közölte, hogy Magyarországon hozza létre az első Dél-Koreán kívüli üzemét az EcoPro BM. A nagyvállalat 264 milliárd forint értékű beruházást indít Debrecenben, ahol a lítum akkumulátorokhoz kapcsolódó katódot gyártják majd.

 

A hajdúsági városban éves szinten több mint 100 ezer tonna katódot állít majd elő a dél-koreai vállalat. Ez a mennyiség 1-1,5 millió elektromos autó akkumulátorának elkészítéséhez elegendő. Az építkezés a közeljövőben indul, a gyár részben már 2024-ben elkészül, de az átadása 2025 végére várható.

 

Több mint 600 új munkahelyet hoz létre a dél-korei vállalat

 

Mindenképp kiemelendő, hogy az EcoPro BM Magyarországot választotta az első olyan országnak Dél-Koreán kívül, ahol ilyen nagyszabású beruházást hajt végre. A cég volt a világon az első, amely 80 százalékos nikkeltartalmú katódot volt képes előállítani, Európában pedig Debrecenben épül a legelső ilyen üzem. Ennek eredményeképpen Magyarország szerepe felértékelődik az európai elektromos autóiparban.

 

Az ázsiai országok beruházásainak mértéke nagyot nőtt Magyarországon az elmúlt években. 2019 után idén ismét Dél-Korea a legnagyobb külföldi beruházó hazánkban, az európai statisztikákat figyelembe véve pedig Dél-Koreából Magyarországra érkezett a második legtöbb beruházás az Európai Unióban. A jövő évben újabb dél-koreai cégek jelenhetnek meg Magyarországon Szijjártó Péter közleménye szerint.

 

Forrás: MTI

Képeink illusztrációk.

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu