Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor szerint a jelenlegi népvándorlási hullám csak a kezdet

2015. July 26. 22:17
Orbán Viktor szerint a jelenlegi népvándorlási hullám csak a kezdet

Orbán Viktor miniszterelnök a hagyományokhoz híven idén is beszélt Tusványoson, ahol hangsúlyozta:  Számunkra a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése.


Az erdélyi szabadegyetem sportpályáján összegyűlt több ezres hallgatóság előtt a magyar miniszterelnök az illegális bevándorlásról, a modernkori népvándorlásról is beszélt. Megállapította: a törvénytelen bevándorlás Magyarországot és Európát egyaránt fenyegeti, veszélyt jelent közös értékeire, kultúrájára és sokszínűségére is. „Az igazán komoly fenyegetés nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből” – mutatott rá Orbán Viktor, és arra figyelmeztetett, a jelenlegi népvándorlási hullám csak a kezdet.


 

"A tét ma már Európa" (a miniszterelnök teljes beszéde)
A magyar miniszterelnök a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján ismertette a témában rendezett nemzeti konzultáció eredményeit. A miniszterelnök elmondta: a nyolcmillió kérdőív közül több mint egymilliót küldtek vissza kitöltve, és az eredmények szerint 95 százalék azt mondta, a bevándorlás helyett inkább a magyar családok, gyermekek támogatására van szükség. A magyar emberek több mint kétharmada a saját élete szempontjából fontosnak tartja a terrorizmus térnyerésének kérdését. Háromnegyedük gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyarok munkahelyeit és megélhetését- derült ki a kérdésekre adott válaszokból.


MTI/MCOnet


Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu