Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: Sikeres a mezőgazdaság Magyarországon

2015. május 01. 16:20
Orbán Viktor:  Sikeres a mezőgazdaság Magyarországon

Orbán Viktor kormányfő mondott beszédet Lajosmizsén a Mizsetáp Kft. zöldmezős beruházással, 1,5 milliárd forintból felépített, Közép-Európa legkorszerűbb, étkezési tojást előállító üzemének átadásán.


Emlékeztetett arra, hogy az ország csak akkor ment előre, amikor a mezőgazdaság is sikeres volt és nincs ez másként ma sem.Az elmúlt években sikeres volt a mezőgazdaság, bővült a foglalkoztatás, 2014-ben közel 190 ezer ember dolgozott az agráriumban, ötezerrel több mint egy évvel korábban - ismertette a kormányfő. Megjegyezte, hogy a mezőgazdaság teljesítménye nélkül nem tudta volna elérni az ország tavaly a 3,6 százalékos növekedést.

 

 

Erős és sikeres családi vállalkozások kellenek

 Orbán Viktor a családi gazdaságot olyan vállalkozásnak nevezte, amely "megmutatja kicsiben, hogy milyen országot szeretnénk nagyban a jövőben", olyat, ahol a gazdaságot a kis és közepes, zömében családi vállalkozások jelentik. Úgy vélte, a magyar mezőgazdaság akkor lehet sikeres, ha a magyar földek többsége családi vállalkozások kezében van. "A sikeres Magyarországhoz erős és sikeres családi vállalkozások kellenek" - jelentette ki lajosmizsén a miniszterelnök.

 

MTI/MCOnet


Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu