Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: ösztönözni akarjuk a hitelezést

2011. December 15. 11:00
Orbán Viktor: ösztönözni akarjuk a hitelezést

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai soproni kormányülésről a Kisalföldnek elmondta, hogy a kabinet döntött a dohánytermékekből származó állami bevétel jelentős emeléséről és a költségvetésben szereplő tartalék év közbeni felhasználásáról.

Orbán Viktor közölte, hogy a kormány növekedési terv elkészítését határozta el, és ösztönözni akarja a hitelezést. Hozzátette: a kereskedelmi bankokat megpróbálják olyan helyzetbe hozni, hogy hitelekkel segítsék a magyar kis- és középvállalkozásokat.

A kormányfő szerint ez nem könnyű feladat, mert közben az anyabankjaik arra utasítják őket, hogy vonják ki és vigyék haza forrásaikat Magyarországról.


Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök: ösztönözni akarjuk a hitelezést


Azt is megtudtuk, hogy 2013-ban indul az emelt bértáblájú pedagógus-életpálya modell, valamint hogy a gazdasági minisztérium létrehoz egy olyan intézményrendszert, amely a kis- és középvállalkozások exporttevékenységét ösztönzi majd.

Orbán Viktor az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta: az a cél, hogy elővigyázatossági hitelkeretet kapjon Magyarország, amelyet abban az esetben tud használni, ha Európában a "zűrök" tovább növekednek.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu