Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: Most szólaljon fel mindenki az autópályadíj-rendszerrel kapcsolatban!

2015. január 09. 10:24
Orbán Viktor: Most szólaljon fel mindenki az autópályadíj-rendszerrel kapcsolatban!

Orbán Viktor miniszterelnök kis kihagyás után január 8-án, pénteken ismét interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol többek között az új útdíjrendszerrel kapcsolatban is elmondta a véleményét.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, Kossuth Rádió (Forrás: MTVA)

A miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, miszerint a 2014-2018-as kormányzati ciklusban a kabinet fő célja a bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése. A 2015-ös költségvetés is ehhez próbál segítséget nyújtani.  

Az újév óta nagy port kavaró átalakuló autópályadíj-rendszer is szóba került. Orbán Viktor arról beszélt, hogy jelenleg a próbaüzem zajlik. Ez egy "nyílt szakasz", ezért a kormányfő arra kért mindenkit, hogy "most szólaljon fel, most tiltakozzon" a megyei e-matricák ügyében, mert ez az időszak január harmadik hetében lezárul, februárban a rendszer már végleges formájában működhet.

A kormányfőt a reggeli műsorban Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásáról is kérdezték. Magyarországnak biztonságot nyújtó kapcsolatokra van szüksége Németország és Oroszország irányába is - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu