Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.21. - szombat, Máté napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor miniszterelnök személyesen egyeztet a megyei jogú városokkal a helyi beruházásokról

2015. január 26. 15:20
Orbán Viktor miniszterelnök személyesen egyeztet a megyei jogú városokkal a helyi beruházásokról

A következő 7 éves Európai Uniós ciklus területfejlesztési feladatairól egyeztet Orbán Viktor miniszterelnök a 23 megyei jogú városban.

Széchenyi 2020, területfejlesztés, beruházás, Európai Unió

Lázár János miniszter Hódmezővásárhelyen jelentette be, hogy a miniszterelnök a következő hetekben ellátogat a megyei jogú városokba hogy egyeztessen a fejlesztéspolitikai elképzelésekről. Az országjárás eredményeképpen várhatóan megállapodások születnek arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai, mire fordítsák az uniós forrásokat.

 

Heves megyében bizonyára szóba kerülnek majd az Egert az M3-as autópályával összekötő útszakasszal kapcsolatos tervek, de Pécsett is tisztázni kell, mi fér bele abba a 31,5 milliárd forintos uniós összegbe, melyet a területi operatív programok terhére lehívhat a város a következő hét évben.

Orbán Viktor miniszterelnök, Megyei Jogú Városok, területfejlesztés

Az uniós források hatékony felhasználása az egyik legfontosabb feladat, ugyanis a 2014-2020 közötti időszakban jelentős uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére.  A korábbi hét éves periódushoz képest – melynek a legfőbb célja a leszakadt régiók felzárkóztatása volt – a most induló ciklusban az EU más célkitűzéseket vállalt. 

 

 

Magyarország a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan elkötelezte magát egy erős gazdaságélénkítő program megvalósítása mellett. A hazánkba érkező uniós forrásokból gazdaságfejlesztésre az előző pénzügyi ciklusban csak a források 16 százaléka jutott, a mostaniban ez 60 százalékra emelkedik. Ezért is fontos a miniszterelnök személyes egyeztetése a hatékony felhasználás érdekében.


Folyamatosan tudósítani fogunk Orbán Viktor körútjáról!


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu