Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester hivatalosan is átadta a 4-es metrót

2014. March 28. 10:45
Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester hivatalosan is átadta a 4-es metrót

Orbán Viktor avató beszédében kitért arra: hálás Tarlós István főpolgármesternek azért, mert egy cselekvő városvezetés jött létre Budapesten, amely nemcsak beszél, hanem cselekszik, és ha megállapodik, akkor ezeket be is tartja.

 

 

Orbán Viktor minszterelnök avató beszédeA 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök 2014. március 28-án, amikor végre átadták az új metróvonalat Budapest utazóközönségének. Orbán Viktor Tarlós István mellett köszönetet mondott annak a mintegy 5000 embernek is, akik ezen a rendkívüli beruházáson dolgoztak.

 

Orbán Viktor, 4-es metró, beruházás

 

Orbán Viktor szerint az összefogás eredménye a 4-es metró átadása
Megvalósult Magyarország utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb beruházása - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az ünnepélyes átadó ünnepségen. Hozzátette: a fővárosi metróhálózat mostani gyarapodása azt mutatja, hogy Budapest és az ország vezetősége "akar és képes együttműködni".

 

Tarlós István főpolgármester, 4-es metró, Budapest, beruházás

 

Tarlós István főpolgármester a 4-es metró átadásánAz M4-es metróvonal a budapesti metró negyedik vonala a Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között. Nyolc évig építették. A 7,3 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el. A 4-es metró 452 milliárd forintból készült el, 332 milliárddal többért, mint ahogy annak költségét 1996-ban a megvalósíthatósági tanulmány megjelölte. Az utasok péntek déltől utazhatnak a 4-es metrón, amely vasárnap üzemzárásig ingyenesen vehető igénybe.

-kt-


Forrás és kép: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu