Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor minél több sikeres arab befektetést remél

2012. June 15. 10:26
Orbán Viktor minél több sikeres arab befektetést remél
Budapest legújabb luxusszállodájának ünnepélyesa átadóján mondott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök, ahol az arab világ felé való nyitást hangsúlyozta.
A szállodát jordán üzletemberek cége - a Mellow Mood Group - alakította ki. A társaság tulajdonosait - a magyar szállodafejlesztés érdekében végzett elévülhetetlen tevékenységük elismeréseként - Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Áder János köztársasági elnök a napokban.

Orbán Viktor miniszterelnök

Budapest legújabb luxusszállodájának ünnepélyesa átadóján mondott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök

 


A megnyitó ünnepségen - amelyen jelen volt többek között Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is - Orbán Viktor kijelentette, hogy kormánya nagyon fontosnak tartja, a nyitást az arab világ felé. Örömtelinek nevezte azt is, hogy a jordán befektetők a magyar hagyományokat tisztelő emberek, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy magyaroknak adjanak munkalehetőséget.

Zaid Naffa

Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa is köszöntőt mondott a megnyitón

 


A miniszterelnök azt kérte a jordán üzletemberektől: segítsék Magyarországot abban, vigyék jó hírünket az arab világban, hogy minél több sikeres befektetés érkezzen hazánkba a térségből. „Segítsenek abban is, hogy Budapest korábbi fényének megfelelően, egy nyitott, nagyvonalú és lovagias város legyen ismét” – tette hozzá. Kiderült, hogy Jordánia is komoly stratégiai partnerként tekint Magyarországra, ahová egyre több befektető és turista érkezik az arab világból. Szerinte ez annak köszönhető, hogy a magyar kormány nyitott az arab világ felé.


Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu