Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.01. - Sunday, Malvin napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor megegyezett a Magyar Nemzeti Bank elnökével

2012. January 06. 11:09
Orbán Viktor megegyezett a Magyar Nemzeti Bank elnökével

Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában jegybankelnökkel. A hír hallatára erősödni kezdett a forint ma reggel.

Orbán Viktor kormányfő,  Simor András jegybankelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, illetve a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály is részt vett a megbeszélésen.

Orbán Viktor

Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában jegybankelnökke (MTI Fotó: Kovács Tamás)


A Simor András jegybankelnökkel való tárgyalást az MNB kezdeményezte, amelyen megállapodtunk abban, hogy a nemzeti bank mindent megtesz a növekedés ösztönzése és a forint iránti bizalom visszaszerzésében – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján a parlamentben.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatója a Parlamentben a megbeszélés utánArra kértem meg az elnök urat, hogy azokat az eszközöket, amelyeket az EU-ban, az Egyesült Királyságban, illetve az Egyesült Államokban bevet a jegybank a gazdasági növekedés érdekében, azokat vegye számításba, és vizsgálja meg, hogy Magyarországon ezek közül mit lehetne felhasználni – mondta Simor Andrással folytatott pénteki megbeszélése után.

MTI/MCOnet

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu