Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: Magyarországon nincsenek akadályok a befektetések előtt

2015. június 09. 11:39
Orbán Viktor: Magyarországon nincsenek akadályok a befektetések előtt

Hazánkban, Budapesten rendezik az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlését június 9-én. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is, aki szerint Magyarországon nincsenek jogi akadályok a befektetések előtt.


Magyarország nyitott és barátságos ország - mondta Orbán Viktor az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén. A külföldi befektetők munkahelyeket teremtenek Magyarországon, ezért a barátaink - mondta a kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, hogy csak azok az országok lehetnek sikeresek amelyek  nyitottak, együttműködőek, barátságokat, kapcsolatokat építenek ki távoli országokkal is. Az arab világgal való politikai és gazdasági együttműködés a mi sikerünk egyik záloga is - tette hozzá a miniszterelnök.  Elmondta: azt várják az arab világból érkező üzletemberektől, befektetőktől, hogy valami olyasmit adnak hozzá a gazdaságunkhoz, a nemzeti életünkhöz, ami érték és ami a javunkra válik.

 

 

Orbán Viktor: Magyarországon nincsenek akadályok a befektetések előtt

 Magyarország saját devizán alapuló stabil pénzügyi rendszere is vonzó lehet az arab világból érkező befektetőknek. Orbán Viktor az arab befektetők figyelmébe ajánlotta a miniszterelnök az ingatlanszektort, a turizmust, az egészségipart, a vízgazdálkodást, az energiaszektort, valamint az agrár- és élelmiszer-ipari lehetőségeket. Az eseményen Szijjártó Péter Magyarország kormánya nevében hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek tartják, hogy az arab bankok Magyarországon tartják a közgyűlésüket. Elmondása szerint a keleti nyitás fő célja, hogy stratégiai szintre emelje az együttműködést az arab országokkal. Magyarország szeretné diverzifikálni az arab országokkal folytatott kereskedelmet.
MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu