Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor kétnapos hivatalos látogatást tett Grúziában

2012. September 28. 10:17
Orbán Viktor kétnapos hivatalos látogatást tett Grúziában
A magyar kormányfő szerda délután érkezett a grúz fővárosba, Tbiliszibe, ahol az elnöki palotában fogadta őt Miheil Szaakasvili rúz államfő.

A miniszterelnök és vendéglátója a Fekete-tenger partján fekvő Batumiba utazott, ahonnan csütörtökön - a Tbiliszitől 220 kilométerre fekvő - Kutaisziba repültek tovább.

Magyarország részese lehetett Grúzia sikertörténetének - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kutaisziben, ahol megnyitották a második legnagyobb grúz város nemzetközi repülőterét, amelynek építési munkálataiban öt magyar cég is részt vett.

A grúz politika  értékes Magyarország számára - folytatta Orbán Viktor -, a kríziskezelés ugyanis nehéz feladat, de az a politika, amellyel a válságkezelés közben is magasan lehet tartani a gazdasági növekedést, egyértelmű bizonyíték a kiemelkedő munkára.

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a grúziai Kutaiszi repülőterének megnyitóünnepségén

 


Miheil Szaakasvili grúz államfő köszöntőjében a Magyarország és Grúzia történelmében közös pontot, a szovjet rendszer elleni harcot emelte ki. Üdvözölte, hogy magyar kivitelezők és grúz mérnökök közösen építették meg az ország harmadik nemzetközi repülőterét, amelynek átadása - mint fogalmazott - nagyon fontos esemény Grúzia életében.

A kétnapos hivatalos grúziai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor - programja zárásaként - több ezer ember előtt mondott kampánybeszédet a Dinamo Kutaiszi stadionjában, Miheil Szaakasvili grúz államfő társaságában.


Forrás: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu