Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott

2017. February 12. 08:00
Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében elmondta, 2016 a legkevésbé sem volt unalmas, a történelem "fittyet hányt a jóslatokra", "nevetve mutatott fityiszt a liberális politika prófétáinak", mert bár mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem "vett egy éles kanyart", és "kilépett a kijelölt mederből".

Orbán Viktor a Brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány "kipenderítését" és a magyar kvótanépszavazást is példaként említette arra, hogy az emberek sok helyütt megelégelték "a gőgöt és a felsőbbrendűséget", az utópiák erőltetését. Az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség nevében "szájzár alá vettek" - hangoztatta.

 

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartott a Várkert Bazárban

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartott a Várkert Bazárban

 

Ugyanakkor a kormányfő szerint Magyarországnak végre sikerült átlépnie az önsajnálat kultúrájából a cselekvés kultúrájába: a magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Véleménye szerint a jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év - folytatta - , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu