Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor és Tarlós István is tárgyalt az Alstom elnök-vezérigazgatójával

2012. July 12. 05:01
Orbán Viktor és Tarlós István is tárgyalt az Alstom elnök-vezérigazgatójával
Orbán Viktor miniszterelnök, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester az Alstom elnök-vezérigazgatójával tárgyalt.
Orbán Viktor miniszterelnök június 10-én hivatalában fogadta az Alstom-csoport delegációját, ahol áttekintették a magyar ipar és az Alstom közötti együttműködési lehetőségeket.

Fotó: Miniszterelnökség


Ugyanazon a napon átadta a francia Alstom Transport az első Metropolis típusú szerelvényét Budapestnek. Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója az átadáson kiemelte: a fővárosiak kényelmes és megbízható kocsikon utazhatnak majd. A most átadott szerelvény szeptember elején áll forgalomba, addig további két Metropolis érkezik Budapestre. A francia cég 22 szerelvényt gyárt a 2-es vonalra 150 millió euróért; a szerződést még 2006-ban kötötték.

Tarlós István főpolgármester

Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója az átadón

 


Patrick Kron, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója az átadáson arra emlékeztetett, hogy egy éve írta alá Tarlós Istvánnal azt a megállapodást, amely "pontot tett bizonyos félreértésekből fakadó problémák végére".  Az ünnepségen Tarlós István főpolgármester reményét fejezte ki, hogy a budapestiek elégedetten használják majd a szerelvényt."Ma tényleg okunk van boldognak lenni" – húzta alá Tarlós István. Végül a főpolgármester megköszönte a döntéshozóknak és műszaki szakembereknek, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak a projekt sikeréhez.


Forrás: Miniszzerelnökség, Fidesz


-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu