Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor és Matolcsy György az újrainduló a szocpolról

2011. October 13. 05:09
Orbán Viktor és Matolcsy György az újrainduló a szocpolról
Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter október 12-én bejelentette, hogy az új otthonteremtési program keretében újraindul a szocpol és az állami kamattámogatási rendszer.
A szociálpolitikai támogatást új lakás építéséhez vagy új lakás megvásárlásához vehetik igénybe azok a természetes személyek, akiknek nincs lakástulajdonuk; legalább az egyik szülő bejelentett, legalább fél éve fennálló munkaviszonnyal rendelkezik; igényük megfelel a méltányolható lakásigénynek, s legalább B energetikai kategóriájú ingatlant szereznének. Az építési/vásárlási költségeket számlával kell igazolniuk az igénylőknek, továbbá igazolniuk kell, hogy nincs köztartozásuk. A vissza nem térítendő szociálpolitikai támogatás összege a gyermekszámtól és a lakás nagyságától függ, s "vállalt" gyermekek esetén is jár: 35 év alatti házaspárok esetében - a meglévő gyermekek számától függetlenül - 2 gyermeket lehet előre vállalni, egy gyermeket 4 éven, kettőt pedig 8 éven belül kell "teljesíteni". A - telekár nélkül számított - egy négyzetméterre jutó építési költséget a tájékoztató szerint maximálni fogják, hogy luxuslakások építése esetén az állami támogatást ne lehessen igénybe venni.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy újraindul a szocpol és az állami kamattámogatási rendszer
Forrás: fidesz.hu


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) üdvözölte a kormányfő által szerdán bejelentett új otthonteremtési programot.A nagycsaládosok egyesülete szerint a bevezetendő támogatási rendszer kedvezően hathat az ország demográfiai helyzetére és kiszámíthatóbbá teszi a családalapítás körülményeit.

Az otthonteremtési kamattámogatási konstrukció az NGM közleménye szerint az Európai Bizottság jóváhagyását követően indulhat.


MTI/MCOnet


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu