Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor és Fazekas Sándor a magyar agrárium kiváló teljesítményéről

2014. March 24. 10:11
Orbán Viktor és Fazekas Sándor a magyar agrárium kiváló teljesítményéről

 

A Nemzeti Agrárkamara lapjának nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta: a magyar vidék és mezőgazdaság az ország egyik aranytartaléka.

Orbán Viktor, agrárium
A kormányfő szerint a mezőgazdaság nemzetgazdasági teljesítménye jelentősen meghaladja az uniós átlagot. A kishitűséget és a külföldi befolyást elhárította a kormány, helyette összefogás született, amely megakadályozta, hogy a magyar termőföld külföldi kézbe kerüljön, és az új földtörvény biztosította, hogy a magyar gazdák fordítsák termőre azt. A magyar vidék Orbán Viktor szerint érezhetően jobban teljesít, ugyanis 2010-hez képest 2013-ra 34 százalékkal, történelmi rekordra, 2265 milliárd forintra emelkedett éves teljesítménye.

Fazekas Sándir miniszter, agrárium, mezőgazdaság
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az erősödés, a talpra állás kétségbevonhatatlan jeleként értékelte, hogy 7 ezer új gazda lépett be a termelésbe, és 23 ezer új munkahely jött létre az Orbán-kormány idején.  A kistermelők száma 5 ezerről 11 ezerre, a gazdapiacoké pedig 50-ről 117-re nőtt - tette hozzá.

Fontos adat, hogy a nemzeti összterméken belül a magyar mezőgazdaság aránya a 2010-es 3,6 százalékról, 4,8 százalékra nőtt. Tehát miközben az ország is fejlődött a mezőgazdaság is képes volt többet termelni, s ez egy óriási előrelépés – nyilatkozta Fazekas Sándor.

A miniszter úgy fogalmazott: "elindultunk egy adott irányba, de ez egy hosszú folyamat. A földtörvény biztosítja, hogy ez a folyamat kellő hátérrel rendelkezzen".

-csa-

 

Forrás:fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu