Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: ''Akkor kötök kompromisszumot, amikor a magyar emberek érdeke megkívánja''

2012. January 19. 05:20
Orbán Viktor: ''Akkor kötök kompromisszumot, amikor a magyar emberek érdeke megkívánja''
"Nem lep meg az a felfokozott érdeklődés, amely körülveszi Magyarországot" - kezdte strasbourgi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament (EP) szerdai, Magyarországról szóló vitájában.

A José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének küldött szerdai levelére emlékeztetve elmondta: a bizottság által felvetett problémák könnyen, egyszerűen és gyorsan orvosolhatók. Jövő heti brüsszeli találkozójuktól pedig gyors

Orbán Viktor miniszterelnök

eredményeket remél - tette hozzá a kormányfő. Az új alaptörvényre rátérve Orbán Viktor emlékeztetett: "az 1949-es kommunista alkotmány helyett - utolsóként a volt megszállt országok közül - új alkotmányt hoztunk létre".

Orbán Viktor miniszterelnök szerint kormánya óriási munkát végzett az elmúlt másfél évben, amelyre büszkék, és bár bőven vannak még komoly gazdasági nehézségek, most először Magyarországon a költségvetés az európai normák szerinti stabil büdzsének tekinthető. "Az államadósságot csökkentjük, a fizetési mérlegünk tartósan pozitív, törvényen kívül helyeztük és felszámoltuk a paramilitáris szervezeteket" - ismertette, majd utóbbival kapcsolatban hozzátette, hogy ma Magyarországon minden kisebbség védelmet élvez, ideértve a nemzeti kisebbségeket, a romákat és a zsidó kisebbséget is.

A José Manuel Barrosó


A magyar miniszterelnök az ülést követő sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonásának lehetőségéről szólva azt mondta: "nekünk az ügy nem fontos". Ha az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy ne vonják őket össze, akkor külön maradnak - jelentette ki.

A Fidesz örömét fejezi ki, hogy Orbán Viktor ismét megvédte Magyarországot a nemzetközi baloldal támadásától az Európai Parlamentben - olvasható Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivőjének szerdai közleményében.-kt-

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu