Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor adta át a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának új kecskeméti székhelyét

2015. január 15. 10:47
Orbán Viktor adta át a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának új kecskeméti székhelyét

Bács-Kiskun megyébe, Kecskemétre költözött a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága, amely az első olyan államtitkárság, amely vidéki helyszínen működik.

A vidéknek a fővárossal egyenrangú szerepet kell kapnia, az ország – Budapest minden szépsége és ereje ellenére – nem állhat egy fővárosból – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepélyes átadáskor.Az Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságnak óriási szerepe lesz abban, hogy sikerül-e végrehajtani a kormány vidékpolitikáját - tette hozzá. Ez az Államtitkárság az egyik legfontosabb közigazgatási munkahely a következő időszakban, aminek az az oka, hogy itt több mint 1200 milliárd forintot fognak szétosztani!

 

Kormányzati intézmény székhelye lett Kecskemét

 Kifejtette: Magyarország jól halad a nagy vidéki erőcentrumok kiépítésében. a vidéki erőcentrumok közül elsőként Székesfehérvár lábalt ki, aztán következett Debrecen és Győr, a következő jelölt pedig Kecskemét, Szombathely bontogatja szárnyait, és várjuk, hogy Szeged és Pécs is feltámadjon. Miskolccal együtt pedig létre fognak jönni azok a nagy vidéki erőcentrumok, amelyek képesek lesznek oldani a mostani fővárosközpontúságot. A miniszterelnök azt is elvárja ezektől az erőcentrumoktól, hogy legyenek termelési központok, ápolja hagyományait, és legyen vonzáskörzete is, nyújtson munkahelyet a környéknek.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu