Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor Áder Jánost javasolta a Fidesz-frakciónak az államfői posztra

2012. April 17. 05:55
Orbán Viktor Áder Jánost javasolta a Fidesz-frakciónak az államfői posztra
Április 16-án este ismertette az új köztársasági elnök személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel.
A Fidesz – MPSZ alapszabályának értelmében a köztársasági elnöki méltóság betöltésére a Fidesz elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök tehetett előterjesztést.

Áder János

Orbán Viktor Áder Jánost javasolta a Fidesz-frakciónak az államfői posztra

 


Orbán Viktor pénteken folytatta le a jelöléshez szükséges konzultációt a Fidesz elnökségével. Az elnökségi ülés után Kövér László házelnök szavaiból az derült ki, hogy van olyan jelölt az államfői posztra, aki vállalná a tisztséget. A miniszterelnök ugyancsak pénteken, még a Fidesz elnökségének tanácskozása előtt az MR1-Kossuth Rádióban arra a kérdésre, hogy az államfőjelölt személyéről szóló döntés meglepetés lesz-e azokhoz a nevekhez képest, amelyek napok óta forognak a sajtóban, azt válaszolta: "ha egy fogadóirodán kellene most téteket megtennem, azt mondanám, semmilyen meglepetés sem lesz". Szijjártó Péter hétfőn a miniszterelnök előterjesztését ismertetve Áder Jánost nevezte meg államfőjelöltként.

Szijjártó Péter a

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője közös sajtótájékoztatót tartottak

 

 


Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője közös sajtótájékoztatót tartottak.Szijjártó tájékoztatott arról is, hogy a kormányfő konzultációkat folytatott a lehetséges jelöltekkel, „és a legjobb meggyőződése szerinti előterjesztést tudta megtenni a mai frakcióülésen”. Áder Jánost egyfajta „horgony személyiségnek tartja”, abban az értelemben, hogy biztonságot és kiszámíthatóságot tud adni Magyarországnak és a magyar politikai rendszernek. A leendő köztársasági elnök legfőbb feladataként az új alkotmányos rendszer további erősítését és megszilárdítását jelölte meg a kormányfő.Az egyeztetéseket követően a kormányfő arról tájékoztatta a képviselőcsoportokat, hogy Áder János vállalja a tisztséget.Forrás és képek: fidesz.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu